SBZ Pensioen selecteert Achmea IM als fiduciair manager

SBZ Pensioen heeft Achmea Investment Management geselecteerd als haar nieuwe fiduciair manager. Achmea Investment Management levert vanaf 1 januari 2023 dienstverlening op het gebied van Strategisch Portefeuilleadvies, LDI-beheer en risicomanagement.

Achmea IM helpt SBZ Pensioen met de implementatie van het nieuwe pensioenstelsel
Reiniera van der Feltz, Uitvoerend Bestuurder bij SBZ Pensioen: “Daarnaast gaat Achmea IM ons verder helpen met de implementatie van het nieuwe pensioenstelsel. Zo gaan we in al in 2023 al onze gehele beleggingsportefeuille in pools verdelen. Deze pools kunnen we vervolgens voor al onze regelingen én de regeling in het nieuwe pensioenstelsel als bouwblokken gebruiken. Achmea IM heeft hier al veel ervaring mee. We hebben veel vertrouwen in onze toekomstige samenwerking.”

SBZ Pensioen en Achmea IM zijn klaar voor de toekomst
Twan van Erp, directielid bij Achmea IM en Hoofd Strategisch Portefeuille Advies: “We zijn ontzettend blij dat SBZ Pensioen voor ons heeft gekozen. Het is een prachtig pensioenfonds dat goed past binnen onze klantengroep. De keuze van SBZ geeft aan dat wij klaar zijn voor de toekomst en samen met SBZ kunnen werken aan een fonds dat vooroploopt met betrekking tot het nieuwe pensioencontract. We kijken uit naar een mooie samenwerking waarin we veel synergie zien.”

Lees het interview met Reiniera van der Feltz (pdf)

Lees het persbericht (pdf)