Pensioenoverzicht (UPO)

Weet u al hoeveel pensioen u straks krijgt? In uw pensioenoverzicht (UPO) ziet u hoeveel pensioen u heeft opgebouwd en wat er voor uw nabestaanden verzekerd is bij uw overlijden.

Uw UPO staat in Mijn Pensioen
In Mijn Pensioen hebben we alle belangrijke informatie over uw pensioen verzameld. U kunt daar bijvoorbeeld uw persoonlijke pensioenoverzicht bekijken. Een pdf van uw UPO vindt u bij Mijn archief.

Mijn Pensioen

We laten weten of uw UPO er is via uw e-mailadres
Heeft u uw (privé) e-mailadres al doorgeven? Dat kan ook via Mijn Pensioen, via Home >> Snel regelen >> Contactgegevens wijzigen. We gebruiken uw e-mailadres alleen om u te laten weten hoe het met uw pensioen en pensioenregeling is.

Mijn Pensioen

Heeft u vragen over de bedragen op uw UPO?
Regelmatig krijgen we vragen van deelnemers hoe ze de bedragen van hun pensioen moeten lezen. Er is verschil tussen de bedragen op uw UPO en de bedragen op Mijn pensioen. Uw UPO geeft altijd de stand van 1 januari van dat jaar weer. De inschatting op Mijn Pensioen is gebaseerd op de meest actuele gegevens. U ziet op Mijn pensioen, bij Mijn pensioenoverzicht, wat u netto gaat ontvangen, omgerekend naar euro’s van nu. Hier is rekening gehouden met prijsstijgingen en belasting. Kijk voor meer uitleg over uw pensioenbedragen onze uitgebreide toelichting.

Uitleg pensioenbedragen

Bekijk onze video’s over het UPO
Het webinar over het UPO kunt u terugkijken op de pagina Webinar Uniform Pensioenoverzicht (UPO).

Webinar Uniform Pensioenoverzicht (UPO)

Hieronder bekijkt u onze vlog waarin we uitleggen hoe u het UPO kunt lezen.

De tekst gaat verder onder de video

Heeft u pensioen opgebouwd bij andere pensioenfondsen?
Kijk dan eens op mijnpensioenoverzicht.nl (MPO). Daar vindt u al uw AOW- en pensioenbedragen overzichtelijk bij elkaar.

Verwachtingen als het economisch mee- of tegenzit
Op uw UPO leest u hoeveel pensioen u later naar verwachting van uw pensioenfonds krijgt. U ziet ook hoeveel risico u loopt met uw pensioen als het economisch meezit of tegenzit. U ziet een schatting van uw pensioen in die situaties. Hierbij keken we ook naar een mogelijke stijging of daling van de prijzen. Bij Vooruitblik leest u hierover meer.

Netto betaalde premies in het UPO
Op het UPO ziet u ook de netto betaalde premies voor de berekening van uw jaarruimte. Hierbij gaan wij uit van de gegevens die wij van uw werkgever ontvingen. De jaarruimte is het bedrag dat u van de overheid mag gebruiken om belastingvriendelijk extra pensioen op te bouwen. Bouwt u minder pensioen op dan van de overheid mag? Dan heeft u jaarruimte. Wilt u uw jaarruimte berekenen? Gebruik dan de Rekenhulp Lijfrentepremie op Belastingdienst.nl. Of vraag een financieel adviseur u te helpen.

Wilt u meer weten over uw pensioenoverzicht?
Lees hieronder de antwoorden bij de veelgestelde vragen over het pensioenoverzicht. Of neem contact met ons op.

Inzicht in mijn pensioen

U krijgt elk jaar een pensioenoverzicht. Als u niet meer deelneemt aan onze pensioenregeling vindt u ieder jaar uw pensioenoverzicht bij Mijn Pensioen. Eens in de 5 jaar sturen wij u een overzicht van uw pensioen bij dit pensioenfonds.

Mijn Pensioen

Ja. Het pensioen dat u door waardeoverdracht erbij heeft gekregen, staat niet apart vermeld op uw pensioenoverzicht. De waardeoverdracht is verwerkt in uw pensioenoverzicht als u van ons een bevestiging heeft gekregen. Heeft u nog geen bevestiging gekregen? Dan is uw verzoek voor waardeoverdracht nog niet verwerkt in onze administratie. Heeft uw waardeoverdracht een overdrachtsdatum na 1 januari van dit jaar? Dan is de waardeoverdracht niet verwerkt in uw UPO van dit jaar.

Nee. Het pensioen voor uw ex-partner is van uw pensioen afgehaald. Dit pensioen staat niet apart op uw pensioenoverzicht. Let op: de verevening is verwerkt als u hierover van ons schriftelijk bericht heeft ontvangen.

Informatie over uw pensioen vindt u op uw persoonlijk portaal Mijn Pensioen.

Mijn Pensioen

Elk jaar krijgt u een pensioenoverzicht (UPO) in Mijn Pensioen, Mijn archief
In uw pensioenoverzicht ziet u hoeveel pensioen u heeft opgebouwd en wat er voor uw nabestaanden verzekerd is bij uw overlijden.

U kunt ook op mijnpensioenoverzicht.nl kijken voor een overzicht van al uw pensioenen, ook bij andere uitvoerders. Dit register kunt u ook benaderen via de Pensioenchecker-app. In deze overzichten ziet u ook schattingen van hoe uw pensioen zich kan ontwikkelen.

Er staan veel wijzigingen op stapel door de invoering van het nieuwe pensioenstelsel
Wij realiseren ons dat dat veel onzekerheid met zich meebrengt. Dit kan leiden tot een andere uitkomst dan verwacht. Wij informeren u zo goed als mogelijk via onze pagina Pensioenakkoord.

Heeft u persoonlijke vragen?
Stel ze dan gerust aan ons klantteam via contact.

 

 

Bij SBZ Pensioen is de standaard pensioenleeftijd 68 jaar.

De pensioenleeftijd en de AOW-leeftijd zijn niet gelijk
U krijgt AOW vanaf de dag dat u de AOW-leeftijd bereikt hebt. De AOW-leeftijd hangt af van uw geboortedatum. Op SVB.nl berekent u uw AOW-leeftijd.

U kunt wel kiezen om uw pensioen gelijk met uw AOW-uitkering te ontvangen
Dit heeft gevolgen voor uw pensioenuitkering. U kunt hiervoor een berekening maken op onze pensioenplanner bij Mijn Pensioen.

Mijn Pensioen

Let op: de pensioenplanner rekent alleen met de pensioenen die u in de Middelloonregeling heeft opgebouwd. Het kapitaal uit de Beschikbarepremieregeling wordt (nog) niet meegenomen. Hiervoor kunt u gerust contact opnemen met ons klantteam.