Toolbox pensioencommunicatie

U wilt uw werknemers informeren over hun pensioen? We ondersteunen u daarbij met een toolbox voor werkgevers. In de toolbox vindt u allerlei handige communicatiemiddelen.

Handige checklist voor werkgevers
U kunt starten met de checklist voor werkgevers. Dat is een handige samenvatting van de belangrijkste informatie voor uw werknemers.

Checklist voor werkgevers (pdf)

Neem onze stappenplannen op in uw indienst- en uitdienstpakket
Als uw werknemers in dienst komen of uit dienst gaan, is het belangrijk dat zij een aantal dingen regelen voor hun pensioen. Uw nieuwe werknemers of werknemers die uit dienst gaan, zien onder andere hoe zij direct hun privé-e-mailadres aan het pensioenfonds doorgeven, zodat ze geen informatie over hun pensioen missen. Deze stap en andere belangrijke stappen hebben we in 1 overzicht voor uw werknemers samengevat. Voeg de stappenplannen toe aan het indienst- en uitdienstpakket voor uw werknemers. Deze zijn beschikbaar in een digitale en een printversie. U kunt de naam van uw eigen bedrijf invullen op het formulier.

Indienstpakket werkgevers digitale versie invulbaar (pdf)

Indienstpakket werkgevers printversie invulbaar (pdf)

Uitdienstpakket werkgevers digitale versie invulbaar (pdf)

Uitdienstpakket werkgevers printversie invulbaar (pdf)

Presentatie over de pensioenregeling
Om uw werknemers op de hoogte te brengen, kunt een PowerPoint-presentatie gebruiken. De basis hiervoor staat hieronder al voor u klaar. U kunt er zelf de gegevens van uw eigen regeling toevoegen. Zoals uw pensioenregelingen, opbouwpercentages en andere bijzonderheden voor uw organisatie.

Presentatie pensioenregeling (basis) (ppt)

Hebben uw werknemers vragen over de pensioenbedragen op hun UPO of op het portaal?
Regelmatig krijgen we vragen van deelnemers hoe ze de bedragen van hun pensioen moeten lezen. Krijgt u deze vragen ook of wilt u uw werknemers hier op voorhand over informeren? Bekijk dan eens onze uitgebreide uitleg over de pensioenbedragen. Zo kunt u uw werknemers helpen meer inzicht te krijgen hoe ze de verschillende bedragen van hun pensioen moeten lezen.

Uitleg pensioenbedragen (pdf)

Overweegt u om uw medewerkers onze Beschikbarepremieregeling of Nettopensioenregeling aan te bieden?
De premie die u voor uw medewerkers inlegt beleggen wij. Uw medewerker bouwt zo een persoonlijk pensioenkapitaal op. Lees hier alles over in onze brochure Zo beleggen wij uw premie.

Zo beleggen wij uw premie (pdf)

Pensioen 1-2-3 is er!
Bekijk ook Pensioen 1-2-3, de wettelijk verplichte informatie voor uw werknemers. In de 3 lagen van Pensioen 1-2-3 leest u alles over het pensioen voor uw werknemers.

Pensioen 1-2-3

Blijf op de hoogte
De ontwikkelingen rondom het pensioenfonds en de pensioenregeling gaan soms snel. Dat zetten we op deze website. Verder organiseren we regelmatig werkgeversbijeenkomsten. Houd daarom deze website en uw mailbox in de gaten!

Downloads