Uitstel Pensioenakkoord

In 2019 is het Pensioenakkoord gesloten tussen kabinet, vakbonden en werkgeverorganisaties.

Nieuwe pensioenstelsel gaat uiterlijk 1 januari 2027 in
De afspraken over een nieuw pensioenstelsel zijn vorig jaar in een Wetsvoorstel Toekomst Pensioenen vastgelegd. Het verder uitwerken van het wetsvoorstel kost meer tijd dan gedacht. De wet gaat pas in op 1 januari 2023 (was 1 januari 2022). Uw pensioenregeling moet vervolgens uiterlijk 1 januari 2027 zijn gewijzigd (was 1 januari 2026). Invoering van de wet betekent dat u een nieuwe pensioenregeling krijgt.

Wat betekent het pensioenakkoord voor uw pensioen?
Heel veel, maar dit is het meest ingrijpende: in de toekomst krijgt iedereen een beschikbare premieregeling. U en uw werkgever betalen maandelijks een premie waarmee u uw eigen pensioenkapitaal opbouwt. Dat kapitaal wordt belegd. Met uw pensioenkapitaal koopt u op uw pensioendatum een uitkering. Hoeveel pensioen u krijgt, staat daarom vooraf niet vast. Het hangt af van de beleggingsresultaten en van de economische situatie als u met pensioen gaat.

SBZ Pensioen wil sneller
SBZ Pensioen werkt hard door aan de nieuwe regeling, samen met de sociale partners (werkgevers en vertegenwoordigers van werknemers). De belangen van onze deelnemers staan bij alle wijzigingen centraal. Daarom streven wij ernaar om uw pensioenregeling ruim vóór 1 januari 2027 aangepast te hebben.

Dit kunt u zelf doen

  • Geef uw e-mailadres door via Mijn pensioen
    Wij houden u graag op de hoogte. We zullen u ook benaderen met een belangrijke online onderzoek. We meten hiermee hoeveel onzekerheid u bereid bent te accepteren in uw pensioen. Geef uw e-mailadres door via Mijn pensioen.
  • Bekijk hoe uw pensioen er nu uitziet
    Om ervoor te zorgen dat u het Pensioenakkoord en de mogelijke gevolgen daarvan goed begrijpt, is het goed dat u weet hoe uw pensioen er nu uitziet. Bekijk hoe uw pensioen ervoor staat op Mijn pensioen.

Mijn pensioen

Heeft u een vraag over uw pensioen?
Neem dan gerust contact met ons op.