SBZ Pensioen ontvangt Award voor beste pensioenfonds

SBZ Pensioen is door het gezaghebbende Investment & Pensions Europe (IPE) uitgeroepen tot beste pensioenfonds van Nederland. We ontvingen de prestigieuze IPE-award samen met SNPS, een van de pensioenfondsen van Shell in Nederland, voor het ingenieuze design van het Collectief Variabel Pensioen (CVP), de pensioenregeling van de toekomst die beide fondsen nu al aanbieden. Achmea Pension Services (APS), onze uitvoeringsorganisatie, heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van CVP.

Persbericht

CVP wordt gezien als dé Nederlandse pensioenregeling van de toekomst
Als reden voor het winnen van deze award gaf de jury onder andere aan:
“SBZ Pensioen en Shell hebben een innovatief pensioen ontwikkeld dat zijn tijd vooruit is.”
Een compliment waar we trots op zijn!

Wat maakt CVP zo innovatief?
De regeling sluit aan bij de uitgangspunten van het nieuwe pensioenstelsel. We beleggen het pensioen ook na pensionering. Dit betekent dat deelnemers ook na hun pensionering nog voordeel hebben van de winsten en koopkracht gecompenseerd kan worden. Daar staat tegenover dat de uitkering ook af en toe naar beneden kan gaan. Tegelijkertijd worden risico’s gedeeld onder alle deelnemers en resultaten gespreid over 3 jaar. Zo verkleinen we het risico op een grote schok in het pensioen.

Meer over ons Collectief Variabel Pensioen

Wat zijn de IPE Awards?
IPE richt zich als vakblad, maar ook met de jaarlijkse Conference & Awards op de innovatie en variëteit van Europese pensioenregelingen. De IPE Conference & Awards worden al 20 jaar georganiseerd, de conferentie is het grootste pensioenevent in Europa. We zijn dan ook heel trots dat we deze Award hebben gewonnen!

Nominatie PensioenPro Award
Het CVP is ook genomineerd voor een PensioenPro Innovatie Award! De uitreiking vindt plaats tijdens het PensioenPro jaarcongres van 8 tot en met 10 december. Een deskundige vakjury selecteert de winnaars in de verschillende categorieën. Hopelijk komen we na 10 december 2020 terug met nog meer goed nieuws!