Top 10 notering voor ons MVB-beleid!

VBDO, de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling, onderzoekt elk jaar hoe de 50 grootste pensioenfondsen uitvoering geven aan maatschappelijk verantwoord beleggen (MVB). Bij de beoordeling wordt gekeken naar het beleid, de aard van de daadwerkelijke beleggingen en de verantwoording van de resultaten.

2e in de groep met vergelijkbare pensioenfondsen
Geweldig dat onze inspanningen voor een duurzame wereld effect hebben. We zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar. We staan nu op de 9e plaats. Als we kijken naar de groep middelgrote pensioenfondsen, staan we zelfs op een 2e plaats!

Wat gaat goed? En wat gaan we nog beter doen?
Vooral de manier waarop we ons verantwoorden over ons MVB-beleid wordt gewaardeerd. Ook is er waardering voor ons zogenaamde impact beleggen in de Middelloonregeling. Bij impact beleggen richten wij ons naast financieel resultaat extra op maatschappelijk resultaat. Het gaat dan om verbeteren van de gezondheidszorg, financiële zekerheid voor individuen en milieu. Op korte termijn gaan we ons MVB-beleid in een groter deel van onze beleggingen realiseren. Zo wordt ons MVB-beleid nog effectiever!

We houden u op de hoogte!